Veelgestelde Vragen

veelgestelde vragen (over producten)

Hieronder vindt je een overzicht met de meestgestelde vragen over vechtsportartikelen. Uiteraard hebben wij ook een overzicht met veelgestelde vragen over algemene zaken zoals betalen, verzending, garantie en ruilen.

Natuurlijk begrijpen wij dat het lastig kan zijn om de juiste maat/gewicht van je bokshandschoenen te bepalen. Maar daar hebben wij een oplossing voor gevonden. In het artikel welke maat/gewicht bokshandschoenen heb ik nodig lees je alles. Voortaan weet jij precies jouw maat!

Tegenwoordig zijn er nauwelijks nog verschillen tussen bokshandschoenen en kickbokshandschoenen. De verschillen zijn zo klein. Fabrikanten houden er ook geen rekening meer mee. Bokshandschoenen kun je dus ook voor kickboksen gebruiken.

Over het algemeen is de levensduur van een set bokshandschoenen 1 tot 1,5 jaar. Veel mensen blijven veels te lang doortrainen met versleten handschoenen. Dit kan niet alleen leiden tot blessures aan handen en polsen ook je trainingsmaatje kan onnodig geblesseerd raken. De padding (demping) die in bokshandschoenen zit raakt op en versleten. Hierdoor komen jouw stoten veel harder door. Dit kan leiden tot ernstige blessures. Hier lees je alles over hoe lang bokshandschoenen meegaan.

In het kort uitgelegd is een zakhandschoen speciaal ontwikkeld om op een bokszak te stoten. Bokshandschoenen zijn eigenlijk niet geschikt om op een bokszak te slaan omdat de voering (padding) daar niet op gemaakt is en snel kapot zal gaan.