Hoe lang gaan bokshandschoenen mee?

Hoe lang gaan bokshandschoenen mee?

De levensduur van bokshandschoenen hangt van heel wat factoren af. Daardoor is het onmogelijk om de exacte te verwachten levensduur te voorspellen. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat je bokshandschoenen 1 tot 1,5 jaar mee gaan.

 

Welke belangrijke factoren bepalen nou echt de levensduur?

Allereerst kijken we naar het materiaal. Over het algemeen gaan leren bokshandschoenen langer mee die van kunstleer. Al worden de kunstleren handschoenen wel steeds beter en zijn de verschillen hier en daar nog maar klein of zelfs niet meer merkbaar.

Daarnaast is het belangrijk hoe vaak je traint. Train je 1 x per week, dan kun je met gemak 2 jaar met je handschoenen doen, maar train je regelmatig, dan is 1 tot 1,5 jaar lang genoeg.

Tot slot is het belangrijk hoe je je bokshandschoenen behandeld. Het beste is om ze na iedere training te drogen met een handdoek en ze open te vouwen en te luchten. Doe je dit niet, dan krijgen schimmels en bacteriën vrij spel en gaan ze ondragelijk stinken. Hierbij wordt het materiaal ook aangetast en de levensduur verkort. Er zijn ook hele goede geur & schimmelvreters verkrijgbaar.

 

Waar merk ik aan dat ze versleten zijn?

Toen je je nieuwe bokshandschoenen net had voelden ze nog lekker stevig. Merk je dat ze slapper worden en voel je tijdens harde stoten je knokkels door de voering (padding) heen komen, dan zijn ze absoluut aan vervanging toe. Je kunt je trainingsmaatje er onnodig mee blesseren en dat is het laatste wat je wilt. Ook blessures aan polsen, handen en knokkels kunnen duiden op versleten handschoenen.

 

Nog een belangrijke tip

Normale bokshandschoenen zijn eigenlijk niet geschikt om op de bokszak te trainen. Op zich is het geen probleem om het wel te doen, maar gebruik ze daarna niet om te sparren of normaal te trainen. De padding gaat namelijk heel snel kapot waardoor ze zacht worden en je anderen onnodig zult blesseren of verwonden. Zakhandschoenen zijn niet alleen goedkoper, ze gaan veel langer mee. Gebruik dus altijd een aparte set bokshandschoenen voor op de boxing bag of nog beter, koop een set zakhandschoenen voor op de bag.

Bekijk alle bokshandschoenen

 

Lees ook eens deze artikelen

Welke maat bokshandschoenen?

Boks- of Kickbokshandschoenen?

 

Eenvoudig al je kickboks en boks spullen kopen?

Bekijk overzicht met alle fight gear